Select a language

Palamut Buğulama

Malzemeler:
Domates öz suyu için malzemeler (2 porsiyonluk)
500 g domates, kabaca doğranmış, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker.

Palamut buğulama malzemeleri (2 kişilik):

200 g domates öz suyu, oda sıcaklığında derisiz fileto edilmiş 2 fileto çıkarılmış 1 palamut, 3 kabaca doğranmış kestane mantarı, 1 ince dilimlenmiş çarliston biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş 3 arpacık soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 5 adet her biri ikiye bölünmüş çeri domates, 3 dal ince doğranmış frenk soğanı, 3 dal ayıklanmış taze dağ kekiği, 3-4 dal ince kıyılmış dereotu, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, deniz tuzu, karabiber, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Yapılışı:

Domates suyunun hazırlanışı:
Kabaca doğranmış domatesleri tuz ve şekerle harmanlayıp bir tülbente aktarın. Bir gece boyunca tülbentten süzülen domatesin şeffaf öz suyunu saklayın.

Palamutun hazırlanışı
Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve ocağın ateşini yakın. Soğan, sarımsak, mantar ve biberleri orta ateşte pişirin. 5 dakika sonra çeri domatesi, domates öz suyunu, tuz, karabiber ve balıkları ilave edin. Ocağın üzerini kapakla kapatın ve ateşi söndürün. 15 - 16 dakika kendi ortam sıcaklığında balığın pişmesine müsaade edin. Servis etmeden önce taze otları ve limon suyunu ilave edin.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Palamut Buğulama

Palamut Buğulama

Malzemeler:
Domates öz suyu için malzemeler (2 porsiyonluk)
500 g domates, kabaca doğranmış, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker.

Palamut buğulama malzemeleri (2 kişilik):

200 g domates öz suyu, oda sıcaklığında derisiz fileto edilmiş 2 fileto çıkarılmış 1 palamut, 3 kabaca doğranmış kestane mantarı, 1 ince dilimlenmiş çarliston biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş 3 arpacık soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 5 adet her biri ikiye bölünmüş çeri domates, 3 dal ince doğranmış frenk soğanı, 3 dal ayıklanmış taze dağ kekiği, 3-4 dal ince kıyılmış dereotu, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, deniz tuzu, karabiber, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Yapılışı:

Domates suyunun hazırlanışı:
Kabaca doğranmış domatesleri tuz ve şekerle harmanlayıp bir tülbente aktarın. Bir gece boyunca tülbentten süzülen domatesin şeffaf öz suyunu saklayın.

Palamutun hazırlanışı
Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve ocağın ateşini yakın. Soğan, sarımsak, mantar ve biberleri orta ateşte pişirin. 5 dakika sonra çeri domatesi, domates öz suyunu, tuz, karabiber ve balıkları ilave edin. Ocağın üzerini kapakla kapatın ve ateşi söndürün. 15 - 16 dakika kendi ortam sıcaklığında balığın pişmesine müsaade edin. Servis etmeden önce taze otları ve limon suyunu ilave edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Palamut Buğulama

Palamut Buğulama

Malzemeler:
Domates öz suyu için malzemeler (2 porsiyonluk)
500 g domates, kabaca doğranmış, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker.

Palamut buğulama malzemeleri (2 kişilik):

200 g domates öz suyu, oda sıcaklığında derisiz fileto edilmiş 2 fileto çıkarılmış 1 palamut, 3 kabaca doğranmış kestane mantarı, 1 ince dilimlenmiş çarliston biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş 3 arpacık soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 5 adet her biri ikiye bölünmüş çeri domates, 3 dal ince doğranmış frenk soğanı, 3 dal ayıklanmış taze dağ kekiği, 3-4 dal ince kıyılmış dereotu, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, deniz tuzu, karabiber, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Yapılışı:

Domates suyunun hazırlanışı:
Kabaca doğranmış domatesleri tuz ve şekerle harmanlayıp bir tülbente aktarın. Bir gece boyunca tülbentten süzülen domatesin şeffaf öz suyunu saklayın.

Palamutun hazırlanışı
Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve ocağın ateşini yakın. Soğan, sarımsak, mantar ve biberleri orta ateşte pişirin. 5 dakika sonra çeri domatesi, domates öz suyunu, tuz, karabiber ve balıkları ilave edin. Ocağın üzerini kapakla kapatın ve ateşi söndürün. 15 - 16 dakika kendi ortam sıcaklığında balığın pişmesine müsaade edin. Servis etmeden önce taze otları ve limon suyunu ilave edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Palamut Buğulama

Palamut Buğulama

Malzemeler:
Domates öz suyu için malzemeler (2 porsiyonluk)
500 g domates, kabaca doğranmış, 2 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı şeker.

Palamut buğulama malzemeleri (2 kişilik):

200 g domates öz suyu, oda sıcaklığında derisiz fileto edilmiş 2 fileto çıkarılmış 1 palamut, 3 kabaca doğranmış kestane mantarı, 1 ince dilimlenmiş çarliston biber, dilimlenmiş ve ikiye bölünmüş 3 arpacık soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsak, 5 adet her biri ikiye bölünmüş çeri domates, 3 dal ince doğranmış frenk soğanı, 3 dal ayıklanmış taze dağ kekiği, 3-4 dal ince kıyılmış dereotu, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 limonun suyu, deniz tuzu, karabiber, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.

Yapılışı:

Domates suyunun hazırlanışı:
Kabaca doğranmış domatesleri tuz ve şekerle harmanlayıp bir tülbente aktarın. Bir gece boyunca tülbentten süzülen domatesin şeffaf öz suyunu saklayın.

Palamutun hazırlanışı
Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve ocağın ateşini yakın. Soğan, sarımsak, mantar ve biberleri orta ateşte pişirin. 5 dakika sonra çeri domatesi, domates öz suyunu, tuz, karabiber ve balıkları ilave edin. Ocağın üzerini kapakla kapatın ve ateşi söndürün. 15 - 16 dakika kendi ortam sıcaklığında balığın pişmesine müsaade edin. Servis etmeden önce taze otları ve limon suyunu ilave edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.