Select a language

Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Malzemeler:
4 adet kabak, 500 ml zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml zeytinyağı, 100 g pirinç, 1 tutam safran, 5-6 dal frenk soğanı, 5-6 dal taze dağ kekiği.

Yapılışı:
Bir gece önceden 100 ml zeytinyağ ile safranı karıştırıp buzdolabında bekletin. Pirinci yıkayın ve bir tencerede bol suda haşlayın. Piştikten sonra tekrar süzgeçle süzdürün ve kenarda bekletin. Cam bir fırın kabına kabak, kekik ve sarımsakları yerleştirin. Üzerini 500 ml zeytinyağı ile kaplayın ve aliminyum folyo ile örtün. 120 derecede ısıtılmış bir fırında 50 dakika pişirin. Pişmiş kabakları yağından süzüp dilimleyerek pişmiş pirinçle ve tuzla harmanladıktan sonra tabaklara koyun. Üzerine safranlı zeytinyağı gezdirin. Dağ kekiği ve frenk soğanı ile süsleyip servis edin.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Malzemeler:
4 adet kabak, 500 ml zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml zeytinyağı, 100 g pirinç, 1 tutam safran, 5-6 dal frenk soğanı, 5-6 dal taze dağ kekiği.

Yapılışı:
Bir gece önceden 100 ml zeytinyağ ile safranı karıştırıp buzdolabında bekletin. Pirinci yıkayın ve bir tencerede bol suda haşlayın. Piştikten sonra tekrar süzgeçle süzdürün ve kenarda bekletin. Cam bir fırın kabına kabak, kekik ve sarımsakları yerleştirin. Üzerini 500 ml zeytinyağı ile kaplayın ve aliminyum folyo ile örtün. 120 derecede ısıtılmış bir fırında 50 dakika pişirin. Pişmiş kabakları yağından süzüp dilimleyerek pişmiş pirinçle ve tuzla harmanladıktan sonra tabaklara koyun. Üzerine safranlı zeytinyağı gezdirin. Dağ kekiği ve frenk soğanı ile süsleyip servis edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Malzemeler:
4 adet kabak, 500 ml zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml zeytinyağı, 100 g pirinç, 1 tutam safran, 5-6 dal frenk soğanı, 5-6 dal taze dağ kekiği.

Yapılışı:
Bir gece önceden 100 ml zeytinyağ ile safranı karıştırıp buzdolabında bekletin. Pirinci yıkayın ve bir tencerede bol suda haşlayın. Piştikten sonra tekrar süzgeçle süzdürün ve kenarda bekletin. Cam bir fırın kabına kabak, kekik ve sarımsakları yerleştirin. Üzerini 500 ml zeytinyağı ile kaplayın ve aliminyum folyo ile örtün. 120 derecede ısıtılmış bir fırında 50 dakika pişirin. Pişmiş kabakları yağından süzüp dilimleyerek pişmiş pirinçle ve tuzla harmanladıktan sonra tabaklara koyun. Üzerine safranlı zeytinyağı gezdirin. Dağ kekiği ve frenk soğanı ile süsleyip servis edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Safranlı Otlu Zeytinyağında Kabak

Malzemeler:
4 adet kabak, 500 ml zeytinyağı, 5-6 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 100 ml zeytinyağı, 100 g pirinç, 1 tutam safran, 5-6 dal frenk soğanı, 5-6 dal taze dağ kekiği.

Yapılışı:
Bir gece önceden 100 ml zeytinyağ ile safranı karıştırıp buzdolabında bekletin. Pirinci yıkayın ve bir tencerede bol suda haşlayın. Piştikten sonra tekrar süzgeçle süzdürün ve kenarda bekletin. Cam bir fırın kabına kabak, kekik ve sarımsakları yerleştirin. Üzerini 500 ml zeytinyağı ile kaplayın ve aliminyum folyo ile örtün. 120 derecede ısıtılmış bir fırında 50 dakika pişirin. Pişmiş kabakları yağından süzüp dilimleyerek pişmiş pirinçle ve tuzla harmanladıktan sonra tabaklara koyun. Üzerine safranlı zeytinyağı gezdirin. Dağ kekiği ve frenk soğanı ile süsleyip servis edin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.