Select a language

Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Mıhlama

Malzemeler:
» 100 g mısır unu
» 50 g çeçil peyniri
» 50 g pastırma,
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» 50 g et suyu
» 1 çay kaşığı tuz
» 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Orta boy bir tavada tereyağı eritilir ve mısır unu katılarak un kavrulur. Daha sonra et suyu ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Mısır unu ve et suyu koyulaşınca peynir ve pastırma ilave edilir, karıştırılır. tuz ve karabiber ilave edilip beş dakika daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.



Kağıtta Pastırma

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 1 domates
» 15 g asma yaprağı
» 1 limon
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ demet dereotu
» 1 çarliston biber

Hazırlanışı
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir.  Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Pastırmalı Humus

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 100 g humus
» 1 kuru soğan
» 5 g çam fıstık
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ çay kaşığı tuz
» ½ çay kaşığı karabiber

Humus için malzemeler:
» 100 g nohut
» 3 yemek kaşığı tahin
» ½ limon suyu
» 1 çay kaşığı kimyon
» ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
» 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus Hazırlanışı
Nohutlar bir gün suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerine su ilave edilip haşlanır. İyice haşlandıktan sonra blanderdan çekilir. Sırası ile tüm malzemeler katılır ve karıştırılır.  

Hazırlanışı
Tavada tereyağı eritilir. Pastırmalar yağda iki taraflı çevrilir. Ayrı bir tavada çam fıstıkları kızartılır ve pastırmaların olduğu tavada beraber çevrilir. Humus düz servis tabağına alınır. Üzerine fıstıklı pastırma konulur ve sıcak olarak servis edilir.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Mıhlama

Malzemeler:
» 100 g mısır unu
» 50 g çeçil peyniri
» 50 g pastırma,
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» 50 g et suyu
» 1 çay kaşığı tuz
» 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Orta boy bir tavada tereyağı eritilir ve mısır unu katılarak un kavrulur. Daha sonra et suyu ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Mısır unu ve et suyu koyulaşınca peynir ve pastırma ilave edilir, karıştırılır. tuz ve karabiber ilave edilip beş dakika daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.



Kağıtta Pastırma

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 1 domates
» 15 g asma yaprağı
» 1 limon
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ demet dereotu
» 1 çarliston biber

Hazırlanışı
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir.  Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Pastırmalı Humus

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 100 g humus
» 1 kuru soğan
» 5 g çam fıstık
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ çay kaşığı tuz
» ½ çay kaşığı karabiber

Humus için malzemeler:
» 100 g nohut
» 3 yemek kaşığı tahin
» ½ limon suyu
» 1 çay kaşığı kimyon
» ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
» 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus Hazırlanışı
Nohutlar bir gün suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerine su ilave edilip haşlanır. İyice haşlandıktan sonra blanderdan çekilir. Sırası ile tüm malzemeler katılır ve karıştırılır.  

Hazırlanışı
Tavada tereyağı eritilir. Pastırmalar yağda iki taraflı çevrilir. Ayrı bir tavada çam fıstıkları kızartılır ve pastırmaların olduğu tavada beraber çevrilir. Humus düz servis tabağına alınır. Üzerine fıstıklı pastırma konulur ve sıcak olarak servis edilir.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Mıhlama

Malzemeler:
» 100 g mısır unu
» 50 g çeçil peyniri
» 50 g pastırma,
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» 50 g et suyu
» 1 çay kaşığı tuz
» 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Orta boy bir tavada tereyağı eritilir ve mısır unu katılarak un kavrulur. Daha sonra et suyu ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Mısır unu ve et suyu koyulaşınca peynir ve pastırma ilave edilir, karıştırılır. tuz ve karabiber ilave edilip beş dakika daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.



Kağıtta Pastırma

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 1 domates
» 15 g asma yaprağı
» 1 limon
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ demet dereotu
» 1 çarliston biber

Hazırlanışı
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir.  Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Pastırmalı Humus

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 100 g humus
» 1 kuru soğan
» 5 g çam fıstık
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ çay kaşığı tuz
» ½ çay kaşığı karabiber

Humus için malzemeler:
» 100 g nohut
» 3 yemek kaşığı tahin
» ½ limon suyu
» 1 çay kaşığı kimyon
» ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
» 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus Hazırlanışı
Nohutlar bir gün suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerine su ilave edilip haşlanır. İyice haşlandıktan sonra blanderdan çekilir. Sırası ile tüm malzemeler katılır ve karıştırılır.  

Hazırlanışı
Tavada tereyağı eritilir. Pastırmalar yağda iki taraflı çevrilir. Ayrı bir tavada çam fıstıkları kızartılır ve pastırmaların olduğu tavada beraber çevrilir. Humus düz servis tabağına alınır. Üzerine fıstıklı pastırma konulur ve sıcak olarak servis edilir.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Lezzetler

Pastırmalı Mıhlama

Malzemeler:
» 100 g mısır unu
» 50 g çeçil peyniri
» 50 g pastırma,
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» 50 g et suyu
» 1 çay kaşığı tuz
» 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Orta boy bir tavada tereyağı eritilir ve mısır unu katılarak un kavrulur. Daha sonra et suyu ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Mısır unu ve et suyu koyulaşınca peynir ve pastırma ilave edilir, karıştırılır. tuz ve karabiber ilave edilip beş dakika daha pişirilip sıcak olarak servis edilir.



Kağıtta Pastırma

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 1 domates
» 15 g asma yaprağı
» 1 limon
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ demet dereotu
» 1 çarliston biber

Hazırlanışı
Yağlı kâğıt kalp şeklinde kesilir. Yağlı kâğıdın üzerine asma yaprağı dizilir.  Sonra sırasıyla, pastırma, limon, domates, çarliston biber, dereotu ve tereyağı konulur. Önce asma yaprakları sonra yağlı kağıt kapatılır ve üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürülür. Fırında veya ızgarada beş dakika pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.



Pastırmalı Humus

Malzemeler:
» 50 g pastırma
» 100 g humus
» 1 kuru soğan
» 5 g çam fıstık
» 1 yemek kaşığı tereyağı
» ½ çay kaşığı tuz
» ½ çay kaşığı karabiber

Humus için malzemeler:
» 100 g nohut
» 3 yemek kaşığı tahin
» ½ limon suyu
» 1 çay kaşığı kimyon
» ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
» 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus Hazırlanışı
Nohutlar bir gün suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tencereye alınır ve üzerine su ilave edilip haşlanır. İyice haşlandıktan sonra blanderdan çekilir. Sırası ile tüm malzemeler katılır ve karıştırılır.  

Hazırlanışı
Tavada tereyağı eritilir. Pastırmalar yağda iki taraflı çevrilir. Ayrı bir tavada çam fıstıkları kızartılır ve pastırmaların olduğu tavada beraber çevrilir. Humus düz servis tabağına alınır. Üzerine fıstıklı pastırma konulur ve sıcak olarak servis edilir.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.