Select a language

Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıf genelde künefe ya da burma tatlılarının ana malzemesi olarak bilinir. Oysa kadayıf ne tatlı ne de tuzludur; üzerine şerbet dökerek onu biz tatlandırırız. Aslında kadayıf fırında, ocakta veya derin yağda başka malzemelerle birlikte pişirildiğinde farklı lezzetler sunar. Dünyanın farklı yerlerinde severek yediğimiz yemekleri biz de bu güzel malzeme ile yeniden yorumladık.

Kadayıf Şnitzel
Malzemeler 
  • ½ kg kuru kadayıf
  • 4 parça kontrfile (320 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • ½ adet mandalinanın / limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı
Şnitzellik olarak dövdürdüğünüz ete tuz ve karabiber serpin. Paneleme için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki üç kaba sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfı koyarak üçlü bir istasyon hazırlayın. İki şnitzeli rahatça pişirebileceğiniz boyda bir tavaya, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve ocağın altını açın. Yağın ideal ısısını korumak için her seferinde iki tane şnitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şnitzellerin iki tarafı da altın rengine dönüp iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan afiyetle yiyin.   



Çıtır Muz
Malzemeler 
  • 200 gr. kadayıf
  • 3 adet Anamur muzu
  • Muskat
  • Bal 
  • Nane 
  • Ayçiçek Yağı

Yapılışı
Muzların her birini iki parçaya ayırın. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kâseye bir miktar ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın, böylece sarma işlemi daha kolaylaşıp kadayıf daha çıtır olacaktır. Kadayıfınızdan muz parçalarının etrafını iki buçuk tur çevirip tamamen kapatacak kadar bir parça alın ve dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Yemeden beş dakika önce kızgın derin yağa atın. Sonra servis tabağına koyun ve üzerine bal gezdirip muskat rendeleyin. Son olarak nane ile tatlınıza ferah bir dokunuş yapın.   



Kadayıf Mantı
Malzemeler 


Mantı için:

  • 250 gr. kadayıf
  • 100 gr. dana kıyma
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı galeta
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yoğurt için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Sos için:

1 tatlı kaşığı domates salçası/1 tatlı kaşığı biber salçası/ 2 çorba kaşığı domates püresi/ 1 tatlı kaşığı karabiber/ 2 dal taze kekik/ 1 dal taze nane/ 4 çorba kaşığı zeytinyağı / 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kıymanın iç malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Uzun bir kadayıf tutamını çevirerek kıymanın üzerine sarın ve bunları tepsiye dizin. Topları, 230 derecelik fırında on dakikada kızartın. Sos için sırayla tereyağı, zeytinyağı, biber salçası, domates salça ve püresini ateşe koyun. Malzemeler kaynayıp lezzetleri bütünleşinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökün. Kimyon, sumak serptikten sonra taze nane ve kekik yapraklarıyla süsleyin.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıf genelde künefe ya da burma tatlılarının ana malzemesi olarak bilinir. Oysa kadayıf ne tatlı ne de tuzludur; üzerine şerbet dökerek onu biz tatlandırırız. Aslında kadayıf fırında, ocakta veya derin yağda başka malzemelerle birlikte pişirildiğinde farklı lezzetler sunar. Dünyanın farklı yerlerinde severek yediğimiz yemekleri biz de bu güzel malzeme ile yeniden yorumladık.

Kadayıf Şnitzel
Malzemeler 
  • ½ kg kuru kadayıf
  • 4 parça kontrfile (320 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • ½ adet mandalinanın / limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı
Şnitzellik olarak dövdürdüğünüz ete tuz ve karabiber serpin. Paneleme için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki üç kaba sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfı koyarak üçlü bir istasyon hazırlayın. İki şnitzeli rahatça pişirebileceğiniz boyda bir tavaya, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve ocağın altını açın. Yağın ideal ısısını korumak için her seferinde iki tane şnitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şnitzellerin iki tarafı da altın rengine dönüp iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan afiyetle yiyin.   



Çıtır Muz
Malzemeler 
  • 200 gr. kadayıf
  • 3 adet Anamur muzu
  • Muskat
  • Bal 
  • Nane 
  • Ayçiçek Yağı

Yapılışı
Muzların her birini iki parçaya ayırın. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kâseye bir miktar ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın, böylece sarma işlemi daha kolaylaşıp kadayıf daha çıtır olacaktır. Kadayıfınızdan muz parçalarının etrafını iki buçuk tur çevirip tamamen kapatacak kadar bir parça alın ve dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Yemeden beş dakika önce kızgın derin yağa atın. Sonra servis tabağına koyun ve üzerine bal gezdirip muskat rendeleyin. Son olarak nane ile tatlınıza ferah bir dokunuş yapın.   



Kadayıf Mantı
Malzemeler 


Mantı için:

  • 250 gr. kadayıf
  • 100 gr. dana kıyma
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı galeta
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yoğurt için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Sos için:

1 tatlı kaşığı domates salçası/1 tatlı kaşığı biber salçası/ 2 çorba kaşığı domates püresi/ 1 tatlı kaşığı karabiber/ 2 dal taze kekik/ 1 dal taze nane/ 4 çorba kaşığı zeytinyağı / 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kıymanın iç malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Uzun bir kadayıf tutamını çevirerek kıymanın üzerine sarın ve bunları tepsiye dizin. Topları, 230 derecelik fırında on dakikada kızartın. Sos için sırayla tereyağı, zeytinyağı, biber salçası, domates salça ve püresini ateşe koyun. Malzemeler kaynayıp lezzetleri bütünleşinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökün. Kimyon, sumak serptikten sonra taze nane ve kekik yapraklarıyla süsleyin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıf genelde künefe ya da burma tatlılarının ana malzemesi olarak bilinir. Oysa kadayıf ne tatlı ne de tuzludur; üzerine şerbet dökerek onu biz tatlandırırız. Aslında kadayıf fırında, ocakta veya derin yağda başka malzemelerle birlikte pişirildiğinde farklı lezzetler sunar. Dünyanın farklı yerlerinde severek yediğimiz yemekleri biz de bu güzel malzeme ile yeniden yorumladık.

Kadayıf Şnitzel
Malzemeler 
  • ½ kg kuru kadayıf
  • 4 parça kontrfile (320 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • ½ adet mandalinanın / limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı
Şnitzellik olarak dövdürdüğünüz ete tuz ve karabiber serpin. Paneleme için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki üç kaba sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfı koyarak üçlü bir istasyon hazırlayın. İki şnitzeli rahatça pişirebileceğiniz boyda bir tavaya, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve ocağın altını açın. Yağın ideal ısısını korumak için her seferinde iki tane şnitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şnitzellerin iki tarafı da altın rengine dönüp iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan afiyetle yiyin.   



Çıtır Muz
Malzemeler 
  • 200 gr. kadayıf
  • 3 adet Anamur muzu
  • Muskat
  • Bal 
  • Nane 
  • Ayçiçek Yağı

Yapılışı
Muzların her birini iki parçaya ayırın. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kâseye bir miktar ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın, böylece sarma işlemi daha kolaylaşıp kadayıf daha çıtır olacaktır. Kadayıfınızdan muz parçalarının etrafını iki buçuk tur çevirip tamamen kapatacak kadar bir parça alın ve dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Yemeden beş dakika önce kızgın derin yağa atın. Sonra servis tabağına koyun ve üzerine bal gezdirip muskat rendeleyin. Son olarak nane ile tatlınıza ferah bir dokunuş yapın.   



Kadayıf Mantı
Malzemeler 


Mantı için:

  • 250 gr. kadayıf
  • 100 gr. dana kıyma
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı galeta
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yoğurt için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Sos için:

1 tatlı kaşığı domates salçası/1 tatlı kaşığı biber salçası/ 2 çorba kaşığı domates püresi/ 1 tatlı kaşığı karabiber/ 2 dal taze kekik/ 1 dal taze nane/ 4 çorba kaşığı zeytinyağı / 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kıymanın iç malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Uzun bir kadayıf tutamını çevirerek kıymanın üzerine sarın ve bunları tepsiye dizin. Topları, 230 derecelik fırında on dakikada kızartın. Sos için sırayla tereyağı, zeytinyağı, biber salçası, domates salça ve püresini ateşe koyun. Malzemeler kaynayıp lezzetleri bütünleşinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökün. Kimyon, sumak serptikten sonra taze nane ve kekik yapraklarıyla süsleyin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıfla Dünya Turu

Kadayıf genelde künefe ya da burma tatlılarının ana malzemesi olarak bilinir. Oysa kadayıf ne tatlı ne de tuzludur; üzerine şerbet dökerek onu biz tatlandırırız. Aslında kadayıf fırında, ocakta veya derin yağda başka malzemelerle birlikte pişirildiğinde farklı lezzetler sunar. Dünyanın farklı yerlerinde severek yediğimiz yemekleri biz de bu güzel malzeme ile yeniden yorumladık.

Kadayıf Şnitzel
Malzemeler 
  • ½ kg kuru kadayıf
  • 4 parça kontrfile (320 gr)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • ½ adet mandalinanın / limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş karabiber
  • Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı
Şnitzellik olarak dövdürdüğünüz ete tuz ve karabiber serpin. Paneleme için etlerin rahatça sığabileceği boyuttaki üç kaba sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve fırında 5 dakika kuruttuğunuz yarım kilo kadayıfı koyarak üçlü bir istasyon hazırlayın. İki şnitzeli rahatça pişirebileceğiniz boyda bir tavaya, tabanını bir parmak kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve ocağın altını açın. Yağın ideal ısısını korumak için her seferinde iki tane şnitzel kızartın, böylece kadayıflar da çıtır çıtır olacak. Şnitzellerin iki tarafı da altın rengine dönüp iyice çıtır bir hale geldiğinde kağıt havlu ile yağını alacak şekilde tabağa çıkartın. Sıcakken servis tabağına alın ve üzerine yarım mandalinanın veya limonun suyunu sıkın. Soğumadan afiyetle yiyin.   



Çıtır Muz
Malzemeler 
  • 200 gr. kadayıf
  • 3 adet Anamur muzu
  • Muskat
  • Bal 
  • Nane 
  • Ayçiçek Yağı

Yapılışı
Muzların her birini iki parçaya ayırın. Kadayıfa sarma işlemine geçmeden önce bir kâseye bir miktar ayçiçek yağı koyun ve avucunuzu yağlayın, böylece sarma işlemi daha kolaylaşıp kadayıf daha çıtır olacaktır. Kadayıfınızdan muz parçalarının etrafını iki buçuk tur çevirip tamamen kapatacak kadar bir parça alın ve dolma sarar gibi dikkatlice sarın. Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın. Yemeden beş dakika önce kızgın derin yağa atın. Sonra servis tabağına koyun ve üzerine bal gezdirip muskat rendeleyin. Son olarak nane ile tatlınıza ferah bir dokunuş yapın.   



Kadayıf Mantı
Malzemeler 


Mantı için:

  • 250 gr. kadayıf
  • 100 gr. dana kıyma
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı galeta
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yoğurt için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Sos için:

1 tatlı kaşığı domates salçası/1 tatlı kaşığı biber salçası/ 2 çorba kaşığı domates püresi/ 1 tatlı kaşığı karabiber/ 2 dal taze kekik/ 1 dal taze nane/ 4 çorba kaşığı zeytinyağı / 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
Kıymanın iç malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin. Uzun bir kadayıf tutamını çevirerek kıymanın üzerine sarın ve bunları tepsiye dizin. Topları, 230 derecelik fırında on dakikada kızartın. Sos için sırayla tereyağı, zeytinyağı, biber salçası, domates salça ve püresini ateşe koyun. Malzemeler kaynayıp lezzetleri bütünleşinceye kadar karıştırın. Ateşten alıp içine çekme karabiber, taze nane ve taze kekik ekleyin. Kadayıf mantınızı bir tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökün. Kimyon, sumak serptikten sonra taze nane ve kekik yapraklarıyla süsleyin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.