Select a language

Bahar Lezzetleri

İlkbahar sunduğu değerler bakımından insanlığın var olduğu ilk dönemden beri yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Doğal olarak dünyanın tamamında ilkbahar farklı tarihlerde başlayacaktır. Ancak ilkbaharı karşılayan duygular dünyanın her yerinde ortaktır. Zira güneşin insanı ısıtan duruşu, günlerin uzamaya başlaması, yapraklarını dökmüş ağaçların yeşermesi ve çiçeklerle taçlanması, ot ve meyvelerin kendini göstermesi, nihayet ilkbaharı müjdeleyen kuşların coşkulu şakımalarını dinleyen her insan aynı mutluluğu duyacaktır. Tabiat otların bin bir çeşidini herkese bol bol yetecek kadar cömertçe sunar. Bu ay sizler için doğanın yeniden canlandığı bahar aylarına özel tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

 
ENGİNARLI KUZU
Malzemeler
750 gr kuzu but
4 adet ayıklanmış saplı taze enginar
2 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
4 adet havuç
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
1 tutam ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 su bardağı ılık su

Yapılışı
Geniş bir tencerenin içerisinde tereyağı eritin. Küp doğranmış kuzuları ilave edip güzelce kavurduktan sonra, ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika kadar sonra un ilave ederek kavurun. Tuz, karabiber soğan ve sarımsak ekledikten sonra su koyup enginarları ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynadıktan sonra, üzerine maydanoz ve dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

BAHAR SARMASI
Malzemeler
3 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
2 orta boy ince doğranmış domates
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 adet iri yapraklı kıvırcık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
20 gr vişne
2 adet limon

Yapılışı
Bütün malzemeleri doğrayıp karıştırarak kıvırcıkların içine sıkı bir şekilde sarıp geniş bir tencerenin içerisine güzelce istifleyin. Zeytinyağı ve limon ekleyerek üzerini tabak yardımı ile kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişirin.


TAZE ENGİNAR KALYESİ
Malzemeler
Yarım bağ ebegümeci
Yarım bağdan az turp otu
100 gr haşlanmış taze bakla
200 gr çağla 100 gr yeşil erik
2 adet küp doğranmış enginar
3 sap taze soğan 1 tutam dereotu ve maydanoz (çiğden)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Tereyağı ve zeytinyağı eridikten sonra yeşil soğan ve enginarı güzelce kavurun. Taze yeşil erikleri ve çağlayı da içine ilave edip haşlanmış bakla, ince doğranmış ebegümeci, turp otu ve bir su bardağı su katarak tuz ve biber ayarı yapın ve 10 dakika düşük ateşte pişirin. Sunumu sırasında maydanoz ve dereotu ayrıca arzu edilirse sızma zeytinyağı ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bahar Lezzetleri

Bahar Lezzetleri

İlkbahar sunduğu değerler bakımından insanlığın var olduğu ilk dönemden beri yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Doğal olarak dünyanın tamamında ilkbahar farklı tarihlerde başlayacaktır. Ancak ilkbaharı karşılayan duygular dünyanın her yerinde ortaktır. Zira güneşin insanı ısıtan duruşu, günlerin uzamaya başlaması, yapraklarını dökmüş ağaçların yeşermesi ve çiçeklerle taçlanması, ot ve meyvelerin kendini göstermesi, nihayet ilkbaharı müjdeleyen kuşların coşkulu şakımalarını dinleyen her insan aynı mutluluğu duyacaktır. Tabiat otların bin bir çeşidini herkese bol bol yetecek kadar cömertçe sunar. Bu ay sizler için doğanın yeniden canlandığı bahar aylarına özel tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

 
ENGİNARLI KUZU
Malzemeler
750 gr kuzu but
4 adet ayıklanmış saplı taze enginar
2 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
4 adet havuç
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
1 tutam ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 su bardağı ılık su

Yapılışı
Geniş bir tencerenin içerisinde tereyağı eritin. Küp doğranmış kuzuları ilave edip güzelce kavurduktan sonra, ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika kadar sonra un ilave ederek kavurun. Tuz, karabiber soğan ve sarımsak ekledikten sonra su koyup enginarları ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynadıktan sonra, üzerine maydanoz ve dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

BAHAR SARMASI
Malzemeler
3 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
2 orta boy ince doğranmış domates
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 adet iri yapraklı kıvırcık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
20 gr vişne
2 adet limon

Yapılışı
Bütün malzemeleri doğrayıp karıştırarak kıvırcıkların içine sıkı bir şekilde sarıp geniş bir tencerenin içerisine güzelce istifleyin. Zeytinyağı ve limon ekleyerek üzerini tabak yardımı ile kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişirin.


TAZE ENGİNAR KALYESİ
Malzemeler
Yarım bağ ebegümeci
Yarım bağdan az turp otu
100 gr haşlanmış taze bakla
200 gr çağla 100 gr yeşil erik
2 adet küp doğranmış enginar
3 sap taze soğan 1 tutam dereotu ve maydanoz (çiğden)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Tereyağı ve zeytinyağı eridikten sonra yeşil soğan ve enginarı güzelce kavurun. Taze yeşil erikleri ve çağlayı da içine ilave edip haşlanmış bakla, ince doğranmış ebegümeci, turp otu ve bir su bardağı su katarak tuz ve biber ayarı yapın ve 10 dakika düşük ateşte pişirin. Sunumu sırasında maydanoz ve dereotu ayrıca arzu edilirse sızma zeytinyağı ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bahar Lezzetleri

Bahar Lezzetleri

İlkbahar sunduğu değerler bakımından insanlığın var olduğu ilk dönemden beri yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Doğal olarak dünyanın tamamında ilkbahar farklı tarihlerde başlayacaktır. Ancak ilkbaharı karşılayan duygular dünyanın her yerinde ortaktır. Zira güneşin insanı ısıtan duruşu, günlerin uzamaya başlaması, yapraklarını dökmüş ağaçların yeşermesi ve çiçeklerle taçlanması, ot ve meyvelerin kendini göstermesi, nihayet ilkbaharı müjdeleyen kuşların coşkulu şakımalarını dinleyen her insan aynı mutluluğu duyacaktır. Tabiat otların bin bir çeşidini herkese bol bol yetecek kadar cömertçe sunar. Bu ay sizler için doğanın yeniden canlandığı bahar aylarına özel tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

 
ENGİNARLI KUZU
Malzemeler
750 gr kuzu but
4 adet ayıklanmış saplı taze enginar
2 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
4 adet havuç
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
1 tutam ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 su bardağı ılık su

Yapılışı
Geniş bir tencerenin içerisinde tereyağı eritin. Küp doğranmış kuzuları ilave edip güzelce kavurduktan sonra, ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika kadar sonra un ilave ederek kavurun. Tuz, karabiber soğan ve sarımsak ekledikten sonra su koyup enginarları ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynadıktan sonra, üzerine maydanoz ve dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

BAHAR SARMASI
Malzemeler
3 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
2 orta boy ince doğranmış domates
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 adet iri yapraklı kıvırcık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
20 gr vişne
2 adet limon

Yapılışı
Bütün malzemeleri doğrayıp karıştırarak kıvırcıkların içine sıkı bir şekilde sarıp geniş bir tencerenin içerisine güzelce istifleyin. Zeytinyağı ve limon ekleyerek üzerini tabak yardımı ile kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişirin.


TAZE ENGİNAR KALYESİ
Malzemeler
Yarım bağ ebegümeci
Yarım bağdan az turp otu
100 gr haşlanmış taze bakla
200 gr çağla 100 gr yeşil erik
2 adet küp doğranmış enginar
3 sap taze soğan 1 tutam dereotu ve maydanoz (çiğden)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Tereyağı ve zeytinyağı eridikten sonra yeşil soğan ve enginarı güzelce kavurun. Taze yeşil erikleri ve çağlayı da içine ilave edip haşlanmış bakla, ince doğranmış ebegümeci, turp otu ve bir su bardağı su katarak tuz ve biber ayarı yapın ve 10 dakika düşük ateşte pişirin. Sunumu sırasında maydanoz ve dereotu ayrıca arzu edilirse sızma zeytinyağı ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bahar Lezzetleri

Bahar Lezzetleri

İlkbahar sunduğu değerler bakımından insanlığın var olduğu ilk dönemden beri yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Doğal olarak dünyanın tamamında ilkbahar farklı tarihlerde başlayacaktır. Ancak ilkbaharı karşılayan duygular dünyanın her yerinde ortaktır. Zira güneşin insanı ısıtan duruşu, günlerin uzamaya başlaması, yapraklarını dökmüş ağaçların yeşermesi ve çiçeklerle taçlanması, ot ve meyvelerin kendini göstermesi, nihayet ilkbaharı müjdeleyen kuşların coşkulu şakımalarını dinleyen her insan aynı mutluluğu duyacaktır. Tabiat otların bin bir çeşidini herkese bol bol yetecek kadar cömertçe sunar. Bu ay sizler için doğanın yeniden canlandığı bahar aylarına özel tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

 
ENGİNARLI KUZU
Malzemeler
750 gr kuzu but
4 adet ayıklanmış saplı taze enginar
2 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
4 adet havuç
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
1 tutam ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 su bardağı ılık su

Yapılışı
Geniş bir tencerenin içerisinde tereyağı eritin. Küp doğranmış kuzuları ilave edip güzelce kavurduktan sonra, ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dakika kadar sonra un ilave ederek kavurun. Tuz, karabiber soğan ve sarımsak ekledikten sonra su koyup enginarları ilave edin. Yaklaşık 20 dakika kadar kaynadıktan sonra, üzerine maydanoz ve dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

BAHAR SARMASI
Malzemeler
3 sap taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Yarım su bardağı pirinç
2 orta boy ince doğranmış domates
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 adet iri yapraklı kıvırcık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
20 gr vişne
2 adet limon

Yapılışı
Bütün malzemeleri doğrayıp karıştırarak kıvırcıkların içine sıkı bir şekilde sarıp geniş bir tencerenin içerisine güzelce istifleyin. Zeytinyağı ve limon ekleyerek üzerini tabak yardımı ile kapatın ve yaklaşık 25 dakika pişirin.


TAZE ENGİNAR KALYESİ
Malzemeler
Yarım bağ ebegümeci
Yarım bağdan az turp otu
100 gr haşlanmış taze bakla
200 gr çağla 100 gr yeşil erik
2 adet küp doğranmış enginar
3 sap taze soğan 1 tutam dereotu ve maydanoz (çiğden)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Tereyağı ve zeytinyağı eridikten sonra yeşil soğan ve enginarı güzelce kavurun. Taze yeşil erikleri ve çağlayı da içine ilave edip haşlanmış bakla, ince doğranmış ebegümeci, turp otu ve bir su bardağı su katarak tuz ve biber ayarı yapın ve 10 dakika düşük ateşte pişirin. Sunumu sırasında maydanoz ve dereotu ayrıca arzu edilirse sızma zeytinyağı ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.