Select a language

Bir Erik Üç Tarif

Mevsim tam "erik" zamanı. Asya kökenli olan ve Suriye’de de yetiştirilen erik, Romalıların bu topraklarda çokça diktiği bir ağaçtı. Romalılar özellikle mürdüm eriğini kurutarak kullanırlardı. Rönesans Dönemi'nde çok rağbet gören eriğin birçok türünün üretilme aşaması ise 16. yüzyıl sonrasında oldu. Erikten yemek olmaz diye düşünenler! Yanılıyorsunuz. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarında oldukça önemli bir yeri olan eriğin yemeği pek güzel olur. Tavasından kebabına, tatlısından hoşafına yemeğin her aşamasını süsleyebilir erik… İşte bu sebeple bu ay bu leziz meyveyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve keyifli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Erik tava, Malta eriği kebabı ve bunların yanına yakışacak erikli revani. Hazır mevsimi iken eriği şekillendirin.

MALTA ERİĞİ KEBABI  / 4 porsiyon

Malzemeler
1 kg Malta eriği

500 gr kebaplık kıyma

1/2 çay bardağı su

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz ve karabiber

Yapılışı
Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.

ERİKLİ REVANİ  / 12 porsiyon

Malzemeler

15 yumurta

400 gr un

300 gr şeker

10 gr kabartma tozu

20 gram ovaleks

100 gr irmik

150 gr taze erik

Yapılışı
15 yumurtayı bir tencereye kırın ve köpürene kadar çırpın. Kıvama geldikten sonra un, şeker, kabartma tozu ve ovaleksi ilave edin ve özleşene kadar çırpın. Sonrasında irmik ilave edin ve karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı dibini yağladığınız tepsiye dökün. 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su ve şekerden hazırladığınız şerbete erik ilave edin ve kaynatın. Erikler dağılmadan çıkartın. Revani piştikten sonra erikle yaptığınız şerbeti revaninin üzerine yavaş yavaş dökün. Eriklerle süsleyerek servis edin.

ERİK TAVA   / 4 Porsiyon

Malzemeler

50 gr baş sarımsak

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Pul biber, karabiber ve tuz

500 gr erik

250 gr kuzu kuşbaşı

1 su bardağı su

Yapılışı
Sarımsakları diş diş ayıklayın. Bir tepsinin içerisine, ayıkladığınız sarımsakları, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyin ve su ile yumuşatın. Yine aynı tepsi içerisinde erik ve kuşbaşı eti karıştırın. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati tepsinin üstü kapalı olacak şekilde 45 dakika pişirin.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bir Erik Üç Tarif

Bir Erik Üç Tarif

Mevsim tam "erik" zamanı. Asya kökenli olan ve Suriye’de de yetiştirilen erik, Romalıların bu topraklarda çokça diktiği bir ağaçtı. Romalılar özellikle mürdüm eriğini kurutarak kullanırlardı. Rönesans Dönemi'nde çok rağbet gören eriğin birçok türünün üretilme aşaması ise 16. yüzyıl sonrasında oldu. Erikten yemek olmaz diye düşünenler! Yanılıyorsunuz. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarında oldukça önemli bir yeri olan eriğin yemeği pek güzel olur. Tavasından kebabına, tatlısından hoşafına yemeğin her aşamasını süsleyebilir erik… İşte bu sebeple bu ay bu leziz meyveyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve keyifli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Erik tava, Malta eriği kebabı ve bunların yanına yakışacak erikli revani. Hazır mevsimi iken eriği şekillendirin.

MALTA ERİĞİ KEBABI  / 4 porsiyon

Malzemeler
1 kg Malta eriği

500 gr kebaplık kıyma

1/2 çay bardağı su

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz ve karabiber

Yapılışı
Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.

ERİKLİ REVANİ  / 12 porsiyon

Malzemeler

15 yumurta

400 gr un

300 gr şeker

10 gr kabartma tozu

20 gram ovaleks

100 gr irmik

150 gr taze erik

Yapılışı
15 yumurtayı bir tencereye kırın ve köpürene kadar çırpın. Kıvama geldikten sonra un, şeker, kabartma tozu ve ovaleksi ilave edin ve özleşene kadar çırpın. Sonrasında irmik ilave edin ve karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı dibini yağladığınız tepsiye dökün. 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su ve şekerden hazırladığınız şerbete erik ilave edin ve kaynatın. Erikler dağılmadan çıkartın. Revani piştikten sonra erikle yaptığınız şerbeti revaninin üzerine yavaş yavaş dökün. Eriklerle süsleyerek servis edin.

ERİK TAVA   / 4 Porsiyon

Malzemeler

50 gr baş sarımsak

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Pul biber, karabiber ve tuz

500 gr erik

250 gr kuzu kuşbaşı

1 su bardağı su

Yapılışı
Sarımsakları diş diş ayıklayın. Bir tepsinin içerisine, ayıkladığınız sarımsakları, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyin ve su ile yumuşatın. Yine aynı tepsi içerisinde erik ve kuşbaşı eti karıştırın. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati tepsinin üstü kapalı olacak şekilde 45 dakika pişirin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bir Erik Üç Tarif

Bir Erik Üç Tarif

Mevsim tam "erik" zamanı. Asya kökenli olan ve Suriye’de de yetiştirilen erik, Romalıların bu topraklarda çokça diktiği bir ağaçtı. Romalılar özellikle mürdüm eriğini kurutarak kullanırlardı. Rönesans Dönemi'nde çok rağbet gören eriğin birçok türünün üretilme aşaması ise 16. yüzyıl sonrasında oldu. Erikten yemek olmaz diye düşünenler! Yanılıyorsunuz. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarında oldukça önemli bir yeri olan eriğin yemeği pek güzel olur. Tavasından kebabına, tatlısından hoşafına yemeğin her aşamasını süsleyebilir erik… İşte bu sebeple bu ay bu leziz meyveyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve keyifli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Erik tava, Malta eriği kebabı ve bunların yanına yakışacak erikli revani. Hazır mevsimi iken eriği şekillendirin.

MALTA ERİĞİ KEBABI  / 4 porsiyon

Malzemeler
1 kg Malta eriği

500 gr kebaplık kıyma

1/2 çay bardağı su

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz ve karabiber

Yapılışı
Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.

ERİKLİ REVANİ  / 12 porsiyon

Malzemeler

15 yumurta

400 gr un

300 gr şeker

10 gr kabartma tozu

20 gram ovaleks

100 gr irmik

150 gr taze erik

Yapılışı
15 yumurtayı bir tencereye kırın ve köpürene kadar çırpın. Kıvama geldikten sonra un, şeker, kabartma tozu ve ovaleksi ilave edin ve özleşene kadar çırpın. Sonrasında irmik ilave edin ve karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı dibini yağladığınız tepsiye dökün. 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su ve şekerden hazırladığınız şerbete erik ilave edin ve kaynatın. Erikler dağılmadan çıkartın. Revani piştikten sonra erikle yaptığınız şerbeti revaninin üzerine yavaş yavaş dökün. Eriklerle süsleyerek servis edin.

ERİK TAVA   / 4 Porsiyon

Malzemeler

50 gr baş sarımsak

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Pul biber, karabiber ve tuz

500 gr erik

250 gr kuzu kuşbaşı

1 su bardağı su

Yapılışı
Sarımsakları diş diş ayıklayın. Bir tepsinin içerisine, ayıkladığınız sarımsakları, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyin ve su ile yumuşatın. Yine aynı tepsi içerisinde erik ve kuşbaşı eti karıştırın. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati tepsinin üstü kapalı olacak şekilde 45 dakika pişirin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Bir Erik Üç Tarif

Bir Erik Üç Tarif

Mevsim tam "erik" zamanı. Asya kökenli olan ve Suriye’de de yetiştirilen erik, Romalıların bu topraklarda çokça diktiği bir ağaçtı. Romalılar özellikle mürdüm eriğini kurutarak kullanırlardı. Rönesans Dönemi'nde çok rağbet gören eriğin birçok türünün üretilme aşaması ise 16. yüzyıl sonrasında oldu. Erikten yemek olmaz diye düşünenler! Yanılıyorsunuz. Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarında oldukça önemli bir yeri olan eriğin yemeği pek güzel olur. Tavasından kebabına, tatlısından hoşafına yemeğin her aşamasını süsleyebilir erik… İşte bu sebeple bu ay bu leziz meyveyle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve keyifli tarifleri sizlerle paylaşıyoruz. Erik tava, Malta eriği kebabı ve bunların yanına yakışacak erikli revani. Hazır mevsimi iken eriği şekillendirin.

MALTA ERİĞİ KEBABI  / 4 porsiyon

Malzemeler
1 kg Malta eriği

500 gr kebaplık kıyma

1/2 çay bardağı su

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz ve karabiber

Yapılışı
Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.

ERİKLİ REVANİ  / 12 porsiyon

Malzemeler

15 yumurta

400 gr un

300 gr şeker

10 gr kabartma tozu

20 gram ovaleks

100 gr irmik

150 gr taze erik

Yapılışı
15 yumurtayı bir tencereye kırın ve köpürene kadar çırpın. Kıvama geldikten sonra un, şeker, kabartma tozu ve ovaleksi ilave edin ve özleşene kadar çırpın. Sonrasında irmik ilave edin ve karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı dibini yağladığınız tepsiye dökün. 200°C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su ve şekerden hazırladığınız şerbete erik ilave edin ve kaynatın. Erikler dağılmadan çıkartın. Revani piştikten sonra erikle yaptığınız şerbeti revaninin üzerine yavaş yavaş dökün. Eriklerle süsleyerek servis edin.

ERİK TAVA   / 4 Porsiyon

Malzemeler

50 gr baş sarımsak

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber salçası

Pul biber, karabiber ve tuz

500 gr erik

250 gr kuzu kuşbaşı

1 su bardağı su

Yapılışı
Sarımsakları diş diş ayıklayın. Bir tepsinin içerisine, ayıkladığınız sarımsakları, domates salçası, biber salçası ve baharatları ekleyin ve su ile yumuşatın. Yine aynı tepsi içerisinde erik ve kuşbaşı eti karıştırın. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati tepsinin üstü kapalı olacak şekilde 45 dakika pişirin.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.