Select a language

Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yoğurt, haşlanmış ya da çiğ sebzeler, bir tutam baharat, birkaç parça buz... Sıcak günlerde içimizi ferahlatacak en lezzetli tercihlerin başında soğuk çorbalar geliyor.

Ana yemekten önce midemizi yemeğe hazırlıyor, yediğimiz yemeğin hazmını da kolaylaştırıyor. Her ne kadar en çok yazın tercih edilse de kışın da, renk renk, besin değeri birbirinden farklı tarifler hazırlamak mümkün.  Üstelik soğuk çorbayı öğünlerin yanı sıra ferahlama isteği duyduğumuz her an tüketebiliriz.

Pratik, serinletici, vitaminli ve lezzetli çorbalar, geleneksel lezzet olmalarının yanı sıra besleyici ve ekonomik olmalarıyla da sofralarımızda önemli bir yer kaplıyor. Ayrıca hazırlamak için sadece birkaç dakika yeterli.

Tadımız, tuzumuz hep baki olsun.  

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI   / 4 porsiyon
Malzemeler
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2  bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane

Yapılışı
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.

SOĞUK DOMATES ÇORBASI  / 4 porsiyon
Malzemeler
4 adet domates
Yarım su bardağı domates püresi
2 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
2 adet salatalık
Bir avuç kadar maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Domatesleri mikserde çekin. Ekmeği su ile ıslatın. 5 dakika kadar bekleyen ve yumuşayan ekmekleri diğer malzemelerle beraber miksere atıp karıştırın. Üzerlerini de kullandığınız taze baharat ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

PAZILI SOĞUK ÇORBA
Malzemeler
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 litre su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyin ve sonra iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğradıktan sonra haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak soğuk servis yapın.

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yoğurt, haşlanmış ya da çiğ sebzeler, bir tutam baharat, birkaç parça buz... Sıcak günlerde içimizi ferahlatacak en lezzetli tercihlerin başında soğuk çorbalar geliyor.

Ana yemekten önce midemizi yemeğe hazırlıyor, yediğimiz yemeğin hazmını da kolaylaştırıyor. Her ne kadar en çok yazın tercih edilse de kışın da, renk renk, besin değeri birbirinden farklı tarifler hazırlamak mümkün.  Üstelik soğuk çorbayı öğünlerin yanı sıra ferahlama isteği duyduğumuz her an tüketebiliriz.

Pratik, serinletici, vitaminli ve lezzetli çorbalar, geleneksel lezzet olmalarının yanı sıra besleyici ve ekonomik olmalarıyla da sofralarımızda önemli bir yer kaplıyor. Ayrıca hazırlamak için sadece birkaç dakika yeterli.

Tadımız, tuzumuz hep baki olsun.  

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI   / 4 porsiyon
Malzemeler
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2  bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane

Yapılışı
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.

SOĞUK DOMATES ÇORBASI  / 4 porsiyon
Malzemeler
4 adet domates
Yarım su bardağı domates püresi
2 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
2 adet salatalık
Bir avuç kadar maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Domatesleri mikserde çekin. Ekmeği su ile ıslatın. 5 dakika kadar bekleyen ve yumuşayan ekmekleri diğer malzemelerle beraber miksere atıp karıştırın. Üzerlerini de kullandığınız taze baharat ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

PAZILI SOĞUK ÇORBA
Malzemeler
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 litre su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyin ve sonra iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğradıktan sonra haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak soğuk servis yapın.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yoğurt, haşlanmış ya da çiğ sebzeler, bir tutam baharat, birkaç parça buz... Sıcak günlerde içimizi ferahlatacak en lezzetli tercihlerin başında soğuk çorbalar geliyor.

Ana yemekten önce midemizi yemeğe hazırlıyor, yediğimiz yemeğin hazmını da kolaylaştırıyor. Her ne kadar en çok yazın tercih edilse de kışın da, renk renk, besin değeri birbirinden farklı tarifler hazırlamak mümkün.  Üstelik soğuk çorbayı öğünlerin yanı sıra ferahlama isteği duyduğumuz her an tüketebiliriz.

Pratik, serinletici, vitaminli ve lezzetli çorbalar, geleneksel lezzet olmalarının yanı sıra besleyici ve ekonomik olmalarıyla da sofralarımızda önemli bir yer kaplıyor. Ayrıca hazırlamak için sadece birkaç dakika yeterli.

Tadımız, tuzumuz hep baki olsun.  

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI   / 4 porsiyon
Malzemeler
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2  bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane

Yapılışı
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.

SOĞUK DOMATES ÇORBASI  / 4 porsiyon
Malzemeler
4 adet domates
Yarım su bardağı domates püresi
2 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
2 adet salatalık
Bir avuç kadar maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Domatesleri mikserde çekin. Ekmeği su ile ıslatın. 5 dakika kadar bekleyen ve yumuşayan ekmekleri diğer malzemelerle beraber miksere atıp karıştırın. Üzerlerini de kullandığınız taze baharat ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

PAZILI SOĞUK ÇORBA
Malzemeler
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 litre su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyin ve sonra iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğradıktan sonra haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak soğuk servis yapın.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yaz Sıcaklarına Soğuk Lezzetler

Yoğurt, haşlanmış ya da çiğ sebzeler, bir tutam baharat, birkaç parça buz... Sıcak günlerde içimizi ferahlatacak en lezzetli tercihlerin başında soğuk çorbalar geliyor.

Ana yemekten önce midemizi yemeğe hazırlıyor, yediğimiz yemeğin hazmını da kolaylaştırıyor. Her ne kadar en çok yazın tercih edilse de kışın da, renk renk, besin değeri birbirinden farklı tarifler hazırlamak mümkün.  Üstelik soğuk çorbayı öğünlerin yanı sıra ferahlama isteği duyduğumuz her an tüketebiliriz.

Pratik, serinletici, vitaminli ve lezzetli çorbalar, geleneksel lezzet olmalarının yanı sıra besleyici ve ekonomik olmalarıyla da sofralarımızda önemli bir yer kaplıyor. Ayrıca hazırlamak için sadece birkaç dakika yeterli.

Tadımız, tuzumuz hep baki olsun.  

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI   / 4 porsiyon
Malzemeler
3 bardak haşlanmış buğday
1 kilo süzme yoğurt
2  bardak su
Yarım demet dereotu
1 demet semizotu
Yarım demet reyhan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
4 yaprak yaş nane

Yapılışı
Yoğurdu derin bir kapta su ile beraber çırpın. Dereotu, semizotu ve reyhanı ince ince kıyıp yoğurda ilave edin. Tuzu, kuru naneyi, haşlanmış nohutu ve buğdayı ilave edip hepsini karıştırın ve soğuk olarak servis edin. Dilerseniz servis ederken içine buz koyabilirsiniz.

SOĞUK DOMATES ÇORBASI  / 4 porsiyon
Malzemeler
4 adet domates
Yarım su bardağı domates püresi
2 dilim ekmek
1 adet kuru soğan
2 adet salatalık
Bir avuç kadar maydanoz
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 kaşık zeytinyağı
Tuz

Yapılışı
Domatesleri mikserde çekin. Ekmeği su ile ıslatın. 5 dakika kadar bekleyen ve yumuşayan ekmekleri diğer malzemelerle beraber miksere atıp karıştırın. Üzerlerini de kullandığınız taze baharat ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edin.

PAZILI SOĞUK ÇORBA
Malzemeler
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 litre su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Yapılışı
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyin ve sonra iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğradıktan sonra haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak soğuk servis yapın.

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.