Select a language

Mantarlı Tarifler

Mantar kadar üzerinde düşünülen, konuşulan, şüphe ile bakılan fakat lezzetinden de bir türlü vazgeçilemeyen bir yiyecek daha yoktur belki. Son yıllarda gelişen kültür mantarı yetiştiriciliği sayesinde mantar, kolayca ulaşılabilen, salatalardan pilavlara, fırın yemeklerinden makarnalara kadar birçok yerde kullanılabilen bir lezzet oldu. Mantarda şeker yok, yağ yok, karbonhidrat da yok ve yüzde 98’i su. Faydalı bazı vitamin ve mineraller içeriyor. Ancak uzmanlar haftada bir kilodan fazla mantar yenmesini tavsiye etmiyor, çünkü mantarların sindirimi oldukça zor.

Moru,  sağır dili, silindir, kuzu, istiridye, yumurta biçimlisi, kültür mantarı derken, 12 bin çeşit mantarıyla Türkiye, Avrupa’ya kıyasla hayli zengin. Toplaması zahmetli, yemesi de bir o kadar lezzetli mantarları seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin, naylon poşette saklamayın ve aromasını  muhafaza etmek için yıkamaktan kaçının. Yıkamak zorunda kaldığınızdaysa, hemen pişirin.

Tariflerimize bir göz atın ve tam da mevsimi gelmişken sofralarınızda mantarlı tatlara yer açın…

Tadımız, tuzumuz baki olsun.  

PORÇİNİ (ÇÖREK MANTARI) VE KESTANE MANTARLI ÇORBA

Malzemeler

1 avuç kuru porçini mantar

1 kâse kestane mantarı

1 adet taze kırmızı biber

1 adet sivri biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kaya tuzu

6 su bardağı su

Yapılışı
Mantarları, sivri biber ve taze kırmızıbiberle julyen şekilde doğrayın. Unu tereyağında kavurduktan sonra sebzeleri ve suyu ilave edin. Son olarak süt, karabiber ve kaya tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirip servis edin. Servis esnasında kâselerin üzerine dereotu serpin. 

MANTARLI RİSOTTO (4 kişilik)

Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru porçini mantarı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan ve 2 diş sarımsak (doğranmış)

225 g istiridye mantarı

350 g risotto pirinci

1,2 l sıcak sebze suyu

2  yemek kaşığı doğranmış maydanoz

25 g tereyağı, dilediginizce tuz ve karabiber

Arzuya göre parmesan peyniri

Yapılışı
Porçini mantarlarını 10 dk kadar sıcak suda bekletin ve ardından kurulayın.

Büyük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyin. 2–3 dk, yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.  Ayrı bir tencerede, pirinçleri zeytinyağında çevirin. Sebze suyunu üzerine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinciniz lapa kıvamına gelene dek bu işlemi devam ettirin. Hazır olan mantar karışımını pirince ekleyin. Tuz karabiber ve tereyağını da ekleyerek çevirin. Servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ve rende parmesan ekleyin. 

KİREMİTTE KAŞARLI MANTAR (2 kişilik)

Malzemeler

Yuvarlak kiremit

200 g kültür mantarı

45 g kaşar peyniri

15 g tereyağı

Yapılışı
Mantarları güveç kabına dizin. Dizdiğiniz mantarların içine tereyağını ve üzerine kaşar peynirini de ilave ederek 180oC derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Mantarlı Tarifler

Mantarlı Tarifler

Mantar kadar üzerinde düşünülen, konuşulan, şüphe ile bakılan fakat lezzetinden de bir türlü vazgeçilemeyen bir yiyecek daha yoktur belki. Son yıllarda gelişen kültür mantarı yetiştiriciliği sayesinde mantar, kolayca ulaşılabilen, salatalardan pilavlara, fırın yemeklerinden makarnalara kadar birçok yerde kullanılabilen bir lezzet oldu. Mantarda şeker yok, yağ yok, karbonhidrat da yok ve yüzde 98’i su. Faydalı bazı vitamin ve mineraller içeriyor. Ancak uzmanlar haftada bir kilodan fazla mantar yenmesini tavsiye etmiyor, çünkü mantarların sindirimi oldukça zor.

Moru,  sağır dili, silindir, kuzu, istiridye, yumurta biçimlisi, kültür mantarı derken, 12 bin çeşit mantarıyla Türkiye, Avrupa’ya kıyasla hayli zengin. Toplaması zahmetli, yemesi de bir o kadar lezzetli mantarları seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin, naylon poşette saklamayın ve aromasını  muhafaza etmek için yıkamaktan kaçının. Yıkamak zorunda kaldığınızdaysa, hemen pişirin.

Tariflerimize bir göz atın ve tam da mevsimi gelmişken sofralarınızda mantarlı tatlara yer açın…

Tadımız, tuzumuz baki olsun.  

PORÇİNİ (ÇÖREK MANTARI) VE KESTANE MANTARLI ÇORBA

Malzemeler

1 avuç kuru porçini mantar

1 kâse kestane mantarı

1 adet taze kırmızı biber

1 adet sivri biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kaya tuzu

6 su bardağı su

Yapılışı
Mantarları, sivri biber ve taze kırmızıbiberle julyen şekilde doğrayın. Unu tereyağında kavurduktan sonra sebzeleri ve suyu ilave edin. Son olarak süt, karabiber ve kaya tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirip servis edin. Servis esnasında kâselerin üzerine dereotu serpin. 

MANTARLI RİSOTTO (4 kişilik)

Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru porçini mantarı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan ve 2 diş sarımsak (doğranmış)

225 g istiridye mantarı

350 g risotto pirinci

1,2 l sıcak sebze suyu

2  yemek kaşığı doğranmış maydanoz

25 g tereyağı, dilediginizce tuz ve karabiber

Arzuya göre parmesan peyniri

Yapılışı
Porçini mantarlarını 10 dk kadar sıcak suda bekletin ve ardından kurulayın.

Büyük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyin. 2–3 dk, yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.  Ayrı bir tencerede, pirinçleri zeytinyağında çevirin. Sebze suyunu üzerine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinciniz lapa kıvamına gelene dek bu işlemi devam ettirin. Hazır olan mantar karışımını pirince ekleyin. Tuz karabiber ve tereyağını da ekleyerek çevirin. Servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ve rende parmesan ekleyin. 

KİREMİTTE KAŞARLI MANTAR (2 kişilik)

Malzemeler

Yuvarlak kiremit

200 g kültür mantarı

45 g kaşar peyniri

15 g tereyağı

Yapılışı
Mantarları güveç kabına dizin. Dizdiğiniz mantarların içine tereyağını ve üzerine kaşar peynirini de ilave ederek 180oC derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Mantarlı Tarifler

Mantarlı Tarifler

Mantar kadar üzerinde düşünülen, konuşulan, şüphe ile bakılan fakat lezzetinden de bir türlü vazgeçilemeyen bir yiyecek daha yoktur belki. Son yıllarda gelişen kültür mantarı yetiştiriciliği sayesinde mantar, kolayca ulaşılabilen, salatalardan pilavlara, fırın yemeklerinden makarnalara kadar birçok yerde kullanılabilen bir lezzet oldu. Mantarda şeker yok, yağ yok, karbonhidrat da yok ve yüzde 98’i su. Faydalı bazı vitamin ve mineraller içeriyor. Ancak uzmanlar haftada bir kilodan fazla mantar yenmesini tavsiye etmiyor, çünkü mantarların sindirimi oldukça zor.

Moru,  sağır dili, silindir, kuzu, istiridye, yumurta biçimlisi, kültür mantarı derken, 12 bin çeşit mantarıyla Türkiye, Avrupa’ya kıyasla hayli zengin. Toplaması zahmetli, yemesi de bir o kadar lezzetli mantarları seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin, naylon poşette saklamayın ve aromasını  muhafaza etmek için yıkamaktan kaçının. Yıkamak zorunda kaldığınızdaysa, hemen pişirin.

Tariflerimize bir göz atın ve tam da mevsimi gelmişken sofralarınızda mantarlı tatlara yer açın…

Tadımız, tuzumuz baki olsun.  

PORÇİNİ (ÇÖREK MANTARI) VE KESTANE MANTARLI ÇORBA

Malzemeler

1 avuç kuru porçini mantar

1 kâse kestane mantarı

1 adet taze kırmızı biber

1 adet sivri biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kaya tuzu

6 su bardağı su

Yapılışı
Mantarları, sivri biber ve taze kırmızıbiberle julyen şekilde doğrayın. Unu tereyağında kavurduktan sonra sebzeleri ve suyu ilave edin. Son olarak süt, karabiber ve kaya tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirip servis edin. Servis esnasında kâselerin üzerine dereotu serpin. 

MANTARLI RİSOTTO (4 kişilik)

Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru porçini mantarı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan ve 2 diş sarımsak (doğranmış)

225 g istiridye mantarı

350 g risotto pirinci

1,2 l sıcak sebze suyu

2  yemek kaşığı doğranmış maydanoz

25 g tereyağı, dilediginizce tuz ve karabiber

Arzuya göre parmesan peyniri

Yapılışı
Porçini mantarlarını 10 dk kadar sıcak suda bekletin ve ardından kurulayın.

Büyük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyin. 2–3 dk, yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.  Ayrı bir tencerede, pirinçleri zeytinyağında çevirin. Sebze suyunu üzerine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinciniz lapa kıvamına gelene dek bu işlemi devam ettirin. Hazır olan mantar karışımını pirince ekleyin. Tuz karabiber ve tereyağını da ekleyerek çevirin. Servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ve rende parmesan ekleyin. 

KİREMİTTE KAŞARLI MANTAR (2 kişilik)

Malzemeler

Yuvarlak kiremit

200 g kültür mantarı

45 g kaşar peyniri

15 g tereyağı

Yapılışı
Mantarları güveç kabına dizin. Dizdiğiniz mantarların içine tereyağını ve üzerine kaşar peynirini de ilave ederek 180oC derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Mantarlı Tarifler

Mantarlı Tarifler

Mantar kadar üzerinde düşünülen, konuşulan, şüphe ile bakılan fakat lezzetinden de bir türlü vazgeçilemeyen bir yiyecek daha yoktur belki. Son yıllarda gelişen kültür mantarı yetiştiriciliği sayesinde mantar, kolayca ulaşılabilen, salatalardan pilavlara, fırın yemeklerinden makarnalara kadar birçok yerde kullanılabilen bir lezzet oldu. Mantarda şeker yok, yağ yok, karbonhidrat da yok ve yüzde 98’i su. Faydalı bazı vitamin ve mineraller içeriyor. Ancak uzmanlar haftada bir kilodan fazla mantar yenmesini tavsiye etmiyor, çünkü mantarların sindirimi oldukça zor.

Moru,  sağır dili, silindir, kuzu, istiridye, yumurta biçimlisi, kültür mantarı derken, 12 bin çeşit mantarıyla Türkiye, Avrupa’ya kıyasla hayli zengin. Toplaması zahmetli, yemesi de bir o kadar lezzetli mantarları seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin, naylon poşette saklamayın ve aromasını  muhafaza etmek için yıkamaktan kaçının. Yıkamak zorunda kaldığınızdaysa, hemen pişirin.

Tariflerimize bir göz atın ve tam da mevsimi gelmişken sofralarınızda mantarlı tatlara yer açın…

Tadımız, tuzumuz baki olsun.  

PORÇİNİ (ÇÖREK MANTARI) VE KESTANE MANTARLI ÇORBA

Malzemeler

1 avuç kuru porçini mantar

1 kâse kestane mantarı

1 adet taze kırmızı biber

1 adet sivri biber

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kaya tuzu

6 su bardağı su

Yapılışı
Mantarları, sivri biber ve taze kırmızıbiberle julyen şekilde doğrayın. Unu tereyağında kavurduktan sonra sebzeleri ve suyu ilave edin. Son olarak süt, karabiber ve kaya tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirip servis edin. Servis esnasında kâselerin üzerine dereotu serpin. 

MANTARLI RİSOTTO (4 kişilik)

Malzemeler
1 çorba kaşığı kuru porçini mantarı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan ve 2 diş sarımsak (doğranmış)

225 g istiridye mantarı

350 g risotto pirinci

1,2 l sıcak sebze suyu

2  yemek kaşığı doğranmış maydanoz

25 g tereyağı, dilediginizce tuz ve karabiber

Arzuya göre parmesan peyniri

Yapılışı
Porçini mantarlarını 10 dk kadar sıcak suda bekletin ve ardından kurulayın.

Büyük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyin. 2–3 dk, yumuşayıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.  Ayrı bir tencerede, pirinçleri zeytinyağında çevirin. Sebze suyunu üzerine yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Pirinciniz lapa kıvamına gelene dek bu işlemi devam ettirin. Hazır olan mantar karışımını pirince ekleyin. Tuz karabiber ve tereyağını da ekleyerek çevirin. Servis esnasında üzerine doğranmış maydanoz ve rende parmesan ekleyin. 

KİREMİTTE KAŞARLI MANTAR (2 kişilik)

Malzemeler

Yuvarlak kiremit

200 g kültür mantarı

45 g kaşar peyniri

15 g tereyağı

Yapılışı
Mantarları güveç kabına dizin. Dizdiğiniz mantarların içine tereyağını ve üzerine kaşar peynirini de ilave ederek 180oC derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.