Select a language

Ariflerin Mutfağı

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı nohut

3 su bardağı su (ıslatmak için)

5 su bardağı su (haşlamak için)

4 su bardağı tavuk suyu, yeterince tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane veya kırmızıbiber

4 dilim ekmek (küçük küplerde doğranmış)

Yapılışı

Nohutu akşamdan ıslatılın. Ertesi sabah kabuklarını soyup tencereye alın. 5 su bardağı su ile yumuşayınca kadar yaklaşık 50 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra süzgeçte ezip bir tencereye alın (Dilerseniz blender kullanılabilirsiniz).

 

Ocaktayken tavuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca hafif ateşte, arada karıştırarak 10 – 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada; küp doğranmış ekmekleri tereyağında kızartın. Yine ayrı bir tavada tereyağı eritip kuru nane yakın. İsteğe göre nane-yağ ile veya kıtır ekmelerle servis edebilirsiniz.  

 

 

 

KADAYIF MÜCVERİ

Malzemeler

250gr tel kadayıf

½ su bardağı tereyağı

¼ ince çekilmiş badem

¼ ince çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kadayıfı elle ufalayıp kenarlı bir tepsiye koyun. Hafif ateş üzerinde, kadayıfı tepsiye zaman zaman yayarak ve alt üst edilerek yarım pişirin.

 

Şeker ve fıstıkları kadayıfa karıştırın ve pembeleşinceye kadar -kaşıkla karıştırarak- pişirin. Kadayıfı bir kişilik kâselere bastırarak yerleştirin ve tatlı tabağının içine, ters çevirerek çıkarın.


Gimaş © 2014. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Ariflerin Mutfağı

Ariflerin Mutfağı

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı nohut

3 su bardağı su (ıslatmak için)

5 su bardağı su (haşlamak için)

4 su bardağı tavuk suyu, yeterince tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane veya kırmızıbiber

4 dilim ekmek (küçük küplerde doğranmış)

Yapılışı

Nohutu akşamdan ıslatılın. Ertesi sabah kabuklarını soyup tencereye alın. 5 su bardağı su ile yumuşayınca kadar yaklaşık 50 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra süzgeçte ezip bir tencereye alın (Dilerseniz blender kullanılabilirsiniz).

 

Ocaktayken tavuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca hafif ateşte, arada karıştırarak 10 – 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada; küp doğranmış ekmekleri tereyağında kızartın. Yine ayrı bir tavada tereyağı eritip kuru nane yakın. İsteğe göre nane-yağ ile veya kıtır ekmelerle servis edebilirsiniz.  

 

 

 

KADAYIF MÜCVERİ

Malzemeler

250gr tel kadayıf

½ su bardağı tereyağı

¼ ince çekilmiş badem

¼ ince çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kadayıfı elle ufalayıp kenarlı bir tepsiye koyun. Hafif ateş üzerinde, kadayıfı tepsiye zaman zaman yayarak ve alt üst edilerek yarım pişirin.

 

Şeker ve fıstıkları kadayıfa karıştırın ve pembeleşinceye kadar -kaşıkla karıştırarak- pişirin. Kadayıfı bir kişilik kâselere bastırarak yerleştirin ve tatlı tabağının içine, ters çevirerek çıkarın.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Ariflerin Mutfağı

Ariflerin Mutfağı

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı nohut

3 su bardağı su (ıslatmak için)

5 su bardağı su (haşlamak için)

4 su bardağı tavuk suyu, yeterince tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane veya kırmızıbiber

4 dilim ekmek (küçük küplerde doğranmış)

Yapılışı

Nohutu akşamdan ıslatılın. Ertesi sabah kabuklarını soyup tencereye alın. 5 su bardağı su ile yumuşayınca kadar yaklaşık 50 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra süzgeçte ezip bir tencereye alın (Dilerseniz blender kullanılabilirsiniz).

 

Ocaktayken tavuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca hafif ateşte, arada karıştırarak 10 – 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada; küp doğranmış ekmekleri tereyağında kızartın. Yine ayrı bir tavada tereyağı eritip kuru nane yakın. İsteğe göre nane-yağ ile veya kıtır ekmelerle servis edebilirsiniz.  

 

 

 

KADAYIF MÜCVERİ

Malzemeler

250gr tel kadayıf

½ su bardağı tereyağı

¼ ince çekilmiş badem

¼ ince çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kadayıfı elle ufalayıp kenarlı bir tepsiye koyun. Hafif ateş üzerinde, kadayıfı tepsiye zaman zaman yayarak ve alt üst edilerek yarım pişirin.

 

Şeker ve fıstıkları kadayıfa karıştırın ve pembeleşinceye kadar -kaşıkla karıştırarak- pişirin. Kadayıfı bir kişilik kâselere bastırarak yerleştirin ve tatlı tabağının içine, ters çevirerek çıkarın.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.
Select a language
Ariflerin Mutfağı

Ariflerin Mutfağı

NOHUT ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı nohut

3 su bardağı su (ıslatmak için)

5 su bardağı su (haşlamak için)

4 su bardağı tavuk suyu, yeterince tuz

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı nane veya kırmızıbiber

4 dilim ekmek (küçük küplerde doğranmış)

Yapılışı

Nohutu akşamdan ıslatılın. Ertesi sabah kabuklarını soyup tencereye alın. 5 su bardağı su ile yumuşayınca kadar yaklaşık 50 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra süzgeçte ezip bir tencereye alın (Dilerseniz blender kullanılabilirsiniz).

 

Ocaktayken tavuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca hafif ateşte, arada karıştırarak 10 – 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada; küp doğranmış ekmekleri tereyağında kızartın. Yine ayrı bir tavada tereyağı eritip kuru nane yakın. İsteğe göre nane-yağ ile veya kıtır ekmelerle servis edebilirsiniz.  

 

 

 

KADAYIF MÜCVERİ

Malzemeler

250gr tel kadayıf

½ su bardağı tereyağı

¼ ince çekilmiş badem

¼ ince çekilmiş ceviz

Yapılışı

Kadayıfı elle ufalayıp kenarlı bir tepsiye koyun. Hafif ateş üzerinde, kadayıfı tepsiye zaman zaman yayarak ve alt üst edilerek yarım pişirin.

 

Şeker ve fıstıkları kadayıfa karıştırın ve pembeleşinceye kadar -kaşıkla karıştırarak- pişirin. Kadayıfı bir kişilik kâselere bastırarak yerleştirin ve tatlı tabağının içine, ters çevirerek çıkarın.


Gimaş © 2015. Tüm Hakları Saklıdır.