Gimtat Etli Nohut Tarifi

  • 11 Oca 2021
Evlerin olduğu kadar lokantaların da favorilerinden olan etli nohut yemeğinin en güzel yanı et suyu ile özdeşleşmiş yemeğin suyuna taze ekmeği banmaktır. Pilav etli nohut yemeğinin yanında olmazsa olmazların başında gelir. Pirinç pilavı için Gimtat’ı tercih edebilirsiniz. (Pirinç Pilavı Tarifimiz için tıklayın.) Bir protein deposu olan etli nohut yemeği birazcık baharatlanıdırarak turşu ile kışın, soğuk bir cacık ile yazın yani her mevsim tüketilebilen bir yemektir.

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan nohut birçok farklı tarifle sofralarımıza gelir. Bu tariflerden en klasik olanı ise şüphesiz etli nohut yemeğidir. Gimtat nohutlarıyla yapılan etli nohut yemeği hem pratik hem de oldukça lezzetlidir.

Evlerin olduğu kadar lokantaların da favorilerinden olan etli nohut yemeğinin en güzel yanı et suyu ile özdeşleşmiş yemeğin suyuna taze ekmeği banmaktır. Pilav etli nohut yemeğinin yanında olmazsa olmazların başında gelir. Pirinç pilavı için Gimtat’ı tercih edebilirsiniz. (Pirinç Pilavı Tarifimiz için tıklayın.) Bir protein deposu olan etli nohut yemeği birazcık baharatlanıdırarak turşu ile kışın, soğuk bir cacık ile yazın yani her mevsim tüketilebilen bir yemektir.

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış nohut
500 gram doğranmış dana eti
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşıpı biber salçası
Tuz

Hazırlanışı

Önce kemikli etlerinizi ayrı bir tencerede etin üzerini geçecek şekilde suyla haşlayın ve et suyunu dökmeyin. Etlerinizi suyun içinden alın, suyunu ise ayırın daha sonra yemekte kullanacağız. Daha sonra ayrı bir tencerede önce yağla birlikte soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçanızıyı ekleyerek bir iki dakika soğanları kavurmaya devam edin. Daha sonra suda haşladığınız kemikli etleri ve haşlanmış nohutu ekleyin. Salça, soğan, et ve nohutları özdeşleştirmek için beraber bir iki tur karıştırın. Daha sonra yaklaşık altı yedi bardaklık et suyunu yemeğin üzerine dökün. Bütün malzemeleri beraber bir beş dakika kadar kaynattıktan sonra altını kısın. On dakika kadar da suyunu çok çektirmeden kısık ateşte pişirin. Unutmayın bakliyat yemekleri dinlendiği ölçüde lezzetli olur. Pişirdikten sonra bir miktar nohutu dinlendirmeniz lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun.

Nohut haşlamanın püf noktaları

Nohut haşlamak için birkaç farklı taktik vardır. Bunlardan en çok uygulananı nohutları bir gece önceden suya alıp suyunu süzdükten sonra tekrar temiz bir suda yumuşayıncaya kadar haşlamaktır. Bu işlemin daha kısa sürmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Nohutları bir gece öncesinde sıcak suya koyarak ıslatmak pişirme süresini kısaltacak bir şeydir. Gimtat nohutlarını toplu bir şekilde kaynatıp buz dolabı poşetiyle yemeklik şekilde derin dondurucuya atabilirsiniz.
 

Yorum

SEPETİM

GİRİŞ