23 Oca 2021

Gimtat Bulgur ile Kısır Keyfi

Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden kısırı Gimtat İnce Bulgur ile denediniz mi? Hazırlaması oldukça pratik olan kısır özellikle kadın günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Günün her saatinde yenilebilir bir öğün olan kısır yanında yeşillik ve limonla daha da lezzetlenidirlirebilir. Güzel demli bir çay ya da ayranla yan yana geldi mi işte size süper bir lezzet....Devamı

23 Oca 2021

Gimtat Yeşil Mercimek ile Mercimek Salatası

Gimtat yeşil mercimek ile sulu yemeklerden çorbalara ve salatara kadar pek çok farklı tarifi keyifle yapabilirsiniz. Bir protein kaynağı olan ve daha çok sulu yemek olarak tüketilen yeşil mercimekten aslında çok güzel salatalar da yapabilirsiniz....Devamı

11 Oca 2021

Gimtat Etli Nohut Tarifi

Evlerin olduğu kadar lokantaların da favorilerinden olan etli nohut yemeğinin en güzel yanı et suyu ile özdeşleşmiş yemeğin suyuna taze ekmeği banmaktır. Pilav etli nohut yemeğinin yanında olmazsa olmazların başında gelir. Pirinç pilavı için Gimtat’ı tercih edebilirsiniz. (Pirinç Pilavı Tarifimiz için tıklayın.) Bir protein deposu olan etli nohut yemeği birazcık baharatlanıdırarak turşu ile kışın, soğuk bir cacık ile yazın yani her mevsim tüketilebilen bir yemektir....Devamı

11 Oca 2021

Kadayıf

İlk olarak şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bu tatlıda şerbetin soğuk olması gerekli, aksi takdirde kadayıfınızı hamurlaştırabilir.

Şerbeti için gerekli olan toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp, kaynayana dek ara ara karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynamasına izin verin ve içine limon ...Devamı

SEPETİM

GİRİŞ