Gimtat Bulgur ile Kısır Keyfi

  • 23 Oca 2021
Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden kısırı Gimtat İnce Bulgur ile denediniz mi? Hazırlaması oldukça pratik olan kısır özellikle kadın günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Günün her saatinde yenilebilir bir öğün olan kısır yanında yeşillik ve limonla daha da lezzetlenidirlirebilir. Güzel demli bir çay ya da ayranla yan yana geldi mi işte size süper bir lezzet.
 
Malzemeler
 
2 su bardağı Gimtat İnce Bulgur 
2 çorba kaşığı domates salçası / İsteğe bağlı bir kaşık biber salçası bir kaşık domates salçası yapılabilir 
2 adet limon 
1 çay bardağı zeytinyağı 
Nar ekşisi 
Yarım demet maydonoz 
5 dal taze soğan 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Hazırlanışı
 
Geniş bir kap içerisine koyduğumuz Gimtat İnce Bulgur’un üzerine yaklaşık iki bardak kaynar suyu döküyoruz. Sonra bulgurun şişmesi için kabın ağzını kapatıyoruz. Çok uzun süre bulgurun ağzının kapalı kalmaması gerekmektedir aksi halde bulgur lapalaşabilir. Arada kontrol etmemiz gerekiyor. Yaklaşık beş dakika sonra kabın ağzını açıyoruz. Eğer bulgur az piştiyse elimizle yoğurabiliriz.
 
Daha sonra bulgurun üzerine salçayı ve zeytinyağı ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Ardıdan maydanoz ve taze soğanı ilave ediyoruz. Karıştırırşken acılık vermesin ve ekstra pişmesin diye limon, tuz ve nar ekşisini en son koyuyoruz. Ekşi sosunu kendi istediğimize göre ayarlamamız en doğrusu olacaktır. Gimtat Bulgur ile hazırlanmış kısırmız hazır. Yanında göbek salatayla yiyebilirsiniz, afiyet olsun!

Yorum

SEPETİM

GİRİŞ