Gimtat Yeşil Mercimek ile Mercimek Salatası
Gimtat yeşil mercimek ile sulu yemeklerden çorbalara ve salatara kadar pek çok farklı tarifi keyifle yapabilirsiniz. Bir protein kaynağı olan ve daha çok sulu yemek olarak tüketilen yeşil mercimekten aslında çok güzel salatalar da yapabilirsiniz.
Özellikle diyet yapanların da tercih edebileceği bir ürün olan yeşil mercimek salatasına zeytinyağı, limon ve nar ekşisi sosuyla lezzet katabilirsiniz. Turşu, dere otu, maydanoz ve taze nane, mısır ise bu salatanın diğer olmazsa olmazlarından.
Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış mısır
5-6 tane kornişon turşu
2 tane kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu
Çeyrek demet nane
2 baş yeşil soğan
Kırmızı biber
1 adet limon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Pul Biber
Sumak
Tuz
Hazırlanışı
Gimtat yeşil mercimeklerini önce bir tencerede bol suyla haşlayın. Yeşil mercimekleri çok pişirmez biraz diri bırakırsanız salatanız daha lezzetli olacaktır. Yeşil mercimekleri haşladıktan sonra ayrı bir kapta soğutabilir ya da sudan geçirebilirsiniz. Daha sonra soğumuş yeşil mercimekleri ince kıyılmış yeşil soğan, taze nane, kırmızı biber, turşu, mısır, dereotu ve maydanoz ile karıştırın. Daha sonra sos için zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber, sumak ve tuzunu dökün. Sos malzemelerini kendi zevkinize ve ekşilik derecesine göre ayarlamanız en iyisi olacaktır fakat bu salata ekşiliği kaldıran bir salatadır o yüzden sosunu bol tutabilirsiniz. Sosunuzu da hazırladıktan sonra salatamız hazırdır. Afiyet olsun.