Kadayıf

  • 11 Oca 2021
Malzemeler

500g ram tel kadayıf
250 gram tereyağı
1,5 su bardağıiri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
5-6 damla limon


Hazırlanışı

İlk olarak şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bu tatlıda şerbetin soğuk olması gerekli, aksi takdirde kadayıfınızı hamurlaştırabilir.

Şerbeti için gerekli olan toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp, kaynayana dek ara ara karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynamasına izin verin ve içine limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken, yaş kadayıfı genişçe bir tepsiye alın ve elinizle açın. Üstüne erittiğiniz tereyağını gezdirin ve tel tel ayırarak, tereyağının her yere gelmesine özen gösterin.

Dikdörtgen bir borcama, kadayıfların yarısını bastırarak yayın ve üstüne, ceviz içini gezdirin. Kalan yarısını da yine bastırarak yaydıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Pişirdikten sonra fırından alın ve dilimleyin. Soğumuş olan şerbeti, dilimlediğiniz kadayıfın üstüne gezdirin ve şerbeti çekip, soğumasını bekleyin. Toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!


Pişirme Önerisi

Kadayıfları, porsiyonluk olarak rulo şeklinde hazırlayabilirsiniz.

Püf Noktası

Kadayıfları, birbirine yapışmaması ve tel tel ayrılması için keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Tel tel açıp, dittikten sonra kullanın.[

Yorum

SEPETİM

GİRİŞ